Noutăți și comunicate

Concert Iced Earth la Bucuresti

28 ianuarie 2014
Concert Iced Earth la Bucuresti
Cei din trupa Iced Earth se intorc in Romania in data de 28 ianuarie 2014, pentru un nou show ce va avea loc la Bucuresti, locatia si pretul biletelor urmand a fi anuntate in scurt timp.

Evenimentul va fi organizat de Promusic Events si Maximum Rock Magazin (Producator Nelu Brindusan).

Componenta Iced Earth:
- Jon Schaffer "” chitara/ backing vocals (1985-prezent)
- Brent Smedley "” tobe (1996-1997, 1998-1999, 2006-prezent)
- Troy Seele "” chitara, backing vocals (2007-prezent)
- Stu Block "” voce (2011-prezent)
- Luke Appleton - bas, backing vocals (2012-prezent)


"Suntem o trupa METAL. Asta vom fi mereu. De la Pink Floyd, la Slayer, avem tot ce trebuie!", declara Jon Schaffer, frontmanul formatiei americane ICED EARTH acum ceva vreme. Si mare dreptate avea!

Iced Earth este o trupa care a ramas fidela "batranului" metal, intr-o perioada in care foarte multe formatii isi pierd esenta in tot felul de experimente fara substanta. Una dintre cele mai autentice formatii de metal a fost infiinfata in 1985, in Tampa - Florida, creierul acesteia fiind chitaristul si compozitorul Jon Schaffer. Stilul formatiei se afla la intersectia sonoritatilor thrash metal, power metal, progressive metal si speed metal.

Jon Schaffer a inceput sa cante la chitara de la varsta de 14 ani si in anul 1985 a format trupa Purgatory in statul Indiana, impreuna cu Greg Seymour (tobe). Schaffer s-a remarcat rapid pentru particularitatile stilului sau de a canta la chitara.

Formatia a fost redenumita dupa ce Schaffer s-a mutat in Florida si a aflat de existenta unei alte trupe cu numele Purgatory. Astfel s-a nascut "Iced Earth".

Numele este un tribut adus unui vechi prieten care a murit intr-un accident de motocicleta, si pentru care s-a compus piesa "Watching Over Me", care face parte de pe albumul "Something Wicked This Way Comes" (1998).

concert Iced Earth la Bucuresti

In momentul de fata, Iced Earth este considerata una dintre cele mai reprezentative formatii de metal. Cu o discografie bogata si aprecierea criticilor, americanii fac cinste scenei contemporane. Nu este de mirare ca nici romanii nu am ramas indiferenti fata de brandul de muzica practicat de baieti.

In 2011, formatia a sustinut primul concert in Romania, la Bucuresti, in The Silver Church Club, eveniment organizat de Promusic Events si Maximum Rock Magazin (Producator Nelu Brindusan). Atunci a fost "inaugurat" si noul vocalist al grupului, talentatul Stu Block, al carui timbru vocal unic a oferit un plus de expresivitate compozitiilor americanilor.


Discografie:
- Iced Earth (1990/91)
- Night of the Stormrider (1991/92)
- Burnt Offerings (1995)
- The Dark Saga (1996)
- Something Wicked This Way Comes (1998)
- Horror Show (2001)
- The Glorious Burden (2004)
- Framing Armageddon (2007)
- The Crucible of Man (2008)
- Dystopia (2011)
- Plagues of Babylon (2013)


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top