Noutăți și comunicate

Concert DUCU BERTZI si FORTELE DE MUNCA

31 martie 2009
Concert DUCU BERTZI si FORTELE DE MUNCA
Marti, 31 martie 2009 Forever Folk va prezinta Concert DUCU BERTZI si FORTELE DE MUNCA.
Concertul incepe de la ora 20:30.
Intrarea 15 ron / 10 ron pentru studenti.

100 Crossroads
Adresa: Calea Mosilor, Nr. 100, Sector 2
Contact & rezervari: 0745250339; 0727362142
http://100crossroads.blogspot.com


Ducu Bertzi s-a nascut la Sighetu-Marmatiei. In paralel cu scoala generala, a studiat 8 ani vioara la scoala de muzica din localitate. Din clasa a IX-a, impreuna cu un grup de prieteni, a infiintat trupa "Mi bemol rock". Cu aceasta formatie cinta la serile de dans ale liceului, piese romanesti si din repertoriul unor formatii la moda. Treptat a renuntat la chitara electrica in favoarea celei acustice, cauza fiind de natura tehnica (lipsa unor statii si a instrumentelor de buna calitate).

In plus, existenta unui cenaclu literar in localitate l-a atras, aici descoperind muzica poeziei. La primul festival de poezie si muzica folk de la Sighet - 1973, a castigat Marele Premiu - "o valiza". Pe atunci nu stia cata nevoie va avea de ea in turneele ce urmau sa vina. "Debutul" pe o scena recunoscuta a avut loc in 1976 la Baia Mare, in cadrul manifestarilor Cenaclului Flacara, unde a activat pana in 1985.

Pana la sfirsitul anului participa saptamanal la manifestarile folk organizate in cadrul stagiunii de spectacole a Casei Studentilor. Paralel cu genul care l-a consacrat, a devenit in scurt timp membru permanent al Grupului Coral SONG, sub bagheta regretatului Ioan Luchian Mihalea.
Activitatea concertistica a acestei formatii corale, i-a oferit posibilitatea de a se remarca atat in calitate de corist cat si ca solist folk. Prima inregistrare audio este realizata la Radiodifuziunea Romana in noiembrie 1979; titlul acesteia este "Cand s-o-mpartit norocu'".
Au urmat alte imprimari si aproximativ 1200 de spectacole. Dupa o perioada in care muzica folk a intrat intr-un con de umbra, in anul 1986 Ducu Bertzi a continuat sa inregistreze noi piese, dintre care cele mai cunoscute s-au transformat in slagare: "Si de-ar fi; Floare de colt; M-am indragostit numai de ea; Suflet fara chei; Omul padurii", fiind totodata invitat in studiourile Televiziunii Romane pentru filmarea acestora.

SURSA: http://musicmix.rol.ro



"Fortele de munca" (Dan Manciulea, Mihai Rapeanu si Sorin Calin) sunt o trupa de folkisti care, dupa patru ani de activitate, si-au lansat in luna februarie, in Capitala, primul album: "Intoarcere la Eden". In 2009 "Fortele de munca" au avut onoarea de a deschide Gala Folk "Om Bun". Au castigat deja mai multe premii la editiile Galei Folk: Trofeul "Om Bun" 1994, Premiul special al Juriului - 2005, Premiul "Vali Sterian" - 2006.
"Dupa indelungi cautari am realizat ca ne inscriem in genul folk (ca mare este FOLK-ul!), iar muzica noastra se adreseaza tuturor tinerilor, indiferent de varsta", explica cei trei "muncitori". Si urmeaza: "Muzica, pentru noia se adreseaza acelui "atavism" al oamenilor secolului 21 - SUFLETUL - si nu credem ca are nevoie de sistematizare pentru a ajunge acolo".

SURSA: www.cronicaromana.ro


Evenimente recomandate

Top