Noutăți și comunicate

Cei de la I’M The Trip lanseaza albumul A true Story About Vampire Love la Timisoara

26 ianuarie 2017
Cei de la I’M The Trip lanseaza albumul A true Story About Vampire Love la Timisoara
Joi, 26 ianuarie 2017, de la ora 21:00, R & R Booking va invita la concertul de lansare al albumului de debut al celor de la I’M The Trip din Sibiu. Evenimentul va avea loc la Club Manufactura (Splaiul T. Vladimirescu Nr.9) din Timisoara.
Support act: 15 lei



A True Story About Vampire Love, debutul formației sibiene I’m the Trip, este un aproape-perfect album, influențele evidente fiind din zona stoner rock și rock alternativ. Îmbinând și câteva elemente din muzica anilor ‘70 si ‘90, melodiile lor pot fi ascultate ca o serie de compilații și schițe care te duc într-un singur punct: a very long love song, unde ironia, comicul de situație și romantismul se îmbină perfect cu ritmurile discordante și pasajele alerte care animă versurile.

I’m the Trip a cântat pentru prima dată în 2012 și este rezultatul mai multor colaborări, unele din prezent (Mihai Patan – clape), altele din trecut (Daniel Isăilă – tobe și Adi Seven – bass), componența actuală a trupei fiind formată din Gabriel Bucurstan (chitară și voce), Adrian Ban (tobe), Sarkadi Gabriel (chitară), Dragoș Zaplitnei (bass). A True Story About Vampire Love este rezultatul a 4 ani de compoziție, înregistrările având loc din luna martie 2016 și finalizându-se în iulie, același an, la studioul Sysound, din București, întregul proces fiind în întârziere datorită plecării basistei Adi Seven și înlocuirea acesteia cu Dragoș Zaplițnei, dar și a adăugării unor noi instrumente, rezultate din colaborarea cu Mihai Patan. Mix-ul s-a realizat tot în studioul Sysound, iar masterul la VargasMaster, New York.

A True Story About Vampire Love este o poveste despre vampirism, despre cum viața poate să absoarbă din tine tot ce e mai bun, până rămâi a sad and “lonely man (…) lonely like my father”, iar iubirea este singura care poate schimba realitatea, într-un realism magic, definit de dinamica și energia transmise de chitară, de bas, de percuție, iar vocea lui Gabriel Bucurstan, un mix soft între Nick Cave și Michael Gira, întregește atmosfera, oferindu-i căldură.

Done și Play sunt melodii care se desfășoară într-un ritm alert, cu o linie de bass repetitivă, complementară tobei, iar chitările urmăresc o linie ritmică simplă, totul lăsând impresia unui univers neprelucrat, unde timpul există doar pentru că Stephen Hawking a scris o “Scurtă istorie a timpului”.

Blind Date, Neverending, KillBuzz, Try sunt melodiile care au cea mai pronunțată linie alternative, unde chitările se completează permanent, iar linia muzicală și ritmul ne pot duce cu gândul la câteva melodii de început a celor de la Queens of The Stone Age.

Love Jones și I just want sunt compozițiile în care se simte cel mai pronunțat experimentul și conținutul bogat de elemente și stiluri diferite, tobele fiind cele care păstrează ritmul specific celorlalte track-uri.

Things you do for the last time este melodia cu care poți pune punct și îl poți pune cât mai apăsat; este melodia cu care poți încheia orice. Tempo-ul scăzut, riff-urile apăsate, versurile care, luate pe bucăți, ar putea fi nume de formații post-rock, încheie povestea vampirică între doi oameni care încearcă să se adaptaeze unei societăți vulnerabile și în continuă schimbare.

Prin A True Story About Vampire Love, I’m the Trip reușește să-și lase amprenta în scena muzicală românească, și nu numai. Îi poți asculta zile în șir, în drum spre muncă sau în orice alt moment al zilei, și să ai sentimentul că ce asculți it’s new and it’s powerful.

Video link:
https://www.youtube.com/watch?v=4tVOGC-2GWE
Fb event: https://www.facebook.com/events/1262140980509033/


Evenimente recomandate

Top