Noutăți și comunicate

Bulgarii de la Vrani Volosa canta in premiera la Bucuresti

7 martie 2017
Bulgarii de la Vrani Volosa canta in premiera la Bucuresti
Joi, 9 martie 2017, moldovenii de la Harmasar va invita la un concert in Club Fabrica, in cadrul unui mic turneu de lansare a albumului de debut “Din Pamant”. Alaturi de ei vor canta trupele Vrani Volosa si Reflections.



Dupa ce in anii trecuti au sustinut mai multe concerte in Romania (Timisoara, Sibiu, Craiova, Targu Mures, Cluj, Iasi), bulgarii de la Vrani Volosa vor sustine in sfarsit (in data de 9 Martie), primul lor concert in Capitala. Concertul va avea loc in Club Fabrica si va face parte dintr-un eveniment numit „Pagan East’’, alaturi de Harmasar (Republica Moldova) si Reflections (Romania).

Vrani Volosa este o trupa de pagan metal din Burgas (coasta bulgara a Marii Negre). Numele trupei inseamna „Corbii lui Veles’’, Veles fiind zeul mortii in mitologia slava. Muzica lor are influente foarte variate, de la genul clasic (Black Sabbath, Pink Floyd, Jethro Tull) pana la black, doom, folk sau death metal melodic (Bathory, Primordial, Borknagar, Enslaved).

Cei cinci „corbi” nu incearca sub nici o forma sa copieze la intamplare pentru a se integra in genul „viking metal”. Si-au creat un stil propriu, folosind din plin experienta pe care au dobandit-o de-a lungul timpului, activand in cadrul unor proiecte de tot felul (rock/metal, muzica clasica, muzica corala, muzica traditionala bulgareasca). Totusi, in ceea ce priveste mesajul versurilor sau subiectele alese, Vrani Volosa nu este o trupa cu mult diferita de majoritatea trupelor de pagan metal. Subiectele preferate sunt cele legate de natura sau de istoria si mitologia bulgara. Pe albumul nou (care va fi lansat anul acesta), subiectul favorit este marea, nu numai cu frumusetea, dar si cu ororile ei.

(2) BulgariidelaVraniVolosacanta..._xONSafKDj.jpg
Trupa a luat nastere in anul 2003. De atunci, au scos pe piata mini-albumul „Where the Heart Burns’’, albumul „Heresy / Epec’’ si un DVD- „Sailor Songs’’, care include variante acustice live ale pieselor de pe albume.

Primul lor concert a fost in deschidere pentru Orphaned Land, iar mai tarziu au cantat alaturi de trupe ca Manegarm, Finsterforst, Arkona, Skyclad sau Pungent Stench, fiind prezenti in cadrul unor festivaluri, cum a fost si „Rock’n’ Iasi Outdoors Edition” in 2016.

In vara lui 2017 va fi lansat un nou album, „Among the Loneliest Of Waves”, album de pe care veti putea asculta in premiera cateva piese in cadrul concertului din „Fabrica”.

Componenta Vrani Volosa:
Hristo Krasimirov: vocal
Kolyo Zhelyazkhov: chitara
Alexander Hristov: chitara
Daniel Sartonev: chitara bass
Dessislav Ivanov: tobe

Discografia Vrani Volosa:
“Where The Heart Burns” (CD-EP, Corvus Records, 2004)
“Heresy / Epec” (CD, Corvus Records, 2005)
“Sailor Songs” (DVD, Corvus Records, 2013)
“Amongst The Loneliest Of Waves” (CD / MP3, Corvus Records, 2017)

https://www.facebook.com/events/423888601335824

Pagina Facebook Vrani Volosa: https://www.facebook.com/VRANI-VOLOSA-249600714741

“Wreck” (official video):
https://www.youtube.com/watch?v=xK5bMS4ME2o

“Rising Red” (album track):
https://www.youtube.com/watch?v=gEWqBQeIuRY

“Man Of Iron” (Bathory cover):
https://www.youtube.com/watch?v=ZoCi22gruBo


Evenimente recomandate

Top