Noutăți și comunicate

Breathe - noul proiect Bass Battle & Nicole

23 aprilie 2012
Breathe - noul proiect Bass Battle & Nicole
Bass Battle are in vizor ceea ce muzicienii numesc live looping performance, mai exact inregistrarea si redarea de sunete in timp real, un proiect bazat pe chitara bass, in care piesele sunt compuse din linii de bass suprapuse, bass-ul in sine fiind vocea principala.

"Breathe", o piesa facuta in colaborare cu Nicole (voce), este cea mai complexa piesa marca Bass Battle, prima piesa in care artistul a ales sa nu se mai limiteze la un singur instrument.

"Totul a inceput intr-o seara, la o bere ca toate povestile de succes. Nicole mi-a dat sa ascult ceva tras de ea si mi-a placut mult. Eram cu piesa intr-o forma destul de avansata, i-am propus sa incerce sa lucreze pe ea si de aici lucrurile au evoluat destul de rapid. Am inregistrat vocea, am mixat, masterizat si am lansat piesa la radio", a declarat Bogdan Diaconeasa, initiatorului proiectului Bass Battle.

"Breathe" se afla in heavy roation la Radio Guerrilla, iar fanii Bass Battle o pot vota in "top show".


http://www.youtube.com/watch?v=YCVMPjC6Dw8

Proiectul Bass Battle a fost initiat de Bogdan Diaconeasa in noiembrie 2008. Membru fondator si basist al trupei Dutevino, Bogdan si-a dorit un proiect solo, in care piesele sa se concentreze exclusiv pe bass. Asa a aparut piesa The Happy Sad.

Prima prestatie live a proiectului Bass Battle apare in vara anului 2010, intr-un concert sustinut alaturi de Yelllow si Dutevino, in cadrul evenimentului Dutevino Mix Night.

La inceputul anului 2011 Bass Battle lanseaza piesa Be my girlfriend, o colaborare cu Vicky RED. Piesa a fost bine primita de catre site-urile de specialitate (basstheworld.com, notreble.com, forbassplayersonly.com, etc) si de catre fanii muzicii de gen.

In toamna anului 2011, Bass Battle este declarat câstigatorului concursului Dracula Bass, primul festival dedicat instrumentului chitara bass in România.

In prezent, activitatea Bass Battle este impartita pe 2 planuri: cel de live looping, in cadrul careia se pregateste un program solo de 30-45 de minute de bass pentru cluburi si productia de piese precum Breathe sau Be my girlfriend.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top