Noutăți și comunicate

Blaj aLive 2018 - 1 zi de festival cât 2 pe Câmpia Libertății

2 iunie 2018
Sâmbătă, 2 iunie 2018 va avea loc cea de-a șasea ediție a festivalului Blaj aLive, pe Câmpia Libertății. Artiști confirmați pentru ediția 2018 sunt: Vama (RO), ALMA (FIN), The Mono Jacks (RO), Satellites (RO) și Melting Dice (RO).



La Marea Adunare de la Blaj aLive de pe Câmpia Libertății, fanii vor putea dansa în natură pe melodiile unora dintre cei mai îndrăgiți artiști ai momentului. Cel mai accesibil festival multicultural de la noi va găzdui scena Freedom Stage, spații de lounge și relaxare, food court, parc de distracții și alte activități în aer liber.



1 zi de festival cât 2

Pentru a susține autoritățile locale în eforturile de reabilitare a Câmpiei Libertății, la fel ca la ediția anterioară, festivalul va fi nevoit să comaseze energia celor două zile tradiționale de concerte și de petreceri într-una singură, fără a mai putea include zona de camping.



Concerte și premiere pe Câmpia Libertății

(2)BlajaLive2018-1zide_gZQXkY7R.png
Vama, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite trupe pop-rock din România, revine pe Câmpia Libertății la Blaj aLive 2018!
Formația este cunoscută pentru 3 materiale discografice lansate până în acest moment: „VAMA” (2008), albumul „2012” (2012) și „Better” (2017). Cel de-al treilea album și primul integral în limba engleză, este rezultatul colaborării cu producătorul englez James Lewis, care a lucrat cu artiști precum Arctic Monkeys, Charli XCX, Rudimental, Clean Bandit, John Newmann, Lykke Li etc. Show-ul de lansare de la Sala Polivalentă a fost urmat de un mini turneu în Marea Britanie.

Trupa a fost constituită în jurul lui Tudor Chirilă și Eugen Caminschi, solistul și chitaristul formației Vama Veche. Din 2006, momentul despărțirii trupei Vama Veche, cei doi au dus mai departe spiritul acesteia alături de Lucian Cioargă (tobe), Dan Opriș (bas) și Raul Kusak (clape), care a fost înlocuit câțiva ani mai târziu de către Gelu Ionescu.

(3)BlajaLive2018-1zide_V0TgkAXk.png
ALMA, una dintre cele mai promițătoare prezențe ale scenei muzicale internaționale, vine în premieră în România.
Artista de origine finlandeză este văzută de critica de specialitate drept un mix fresh între Sia și Amy Winehouse, fiind considerată unul dintre tinerii muzicieni minune ai scenei pop. ALMA a câștigat recent premiul pentru „Best Newcomer” și „Best Export” la premiile Grammy Finlanda, cea mai noua piesă, „Chasing Hights”, a strâns peste 30 de milioane de vizualizări pe YouTube.
https://www.youtube.com/watch?v=w6DukrYK5wQ

De asemenea, EP-ul ei de debut, „Dye My Hair” (2016) a urcat pe locul 1 în iTunes Finlanda, a intrat în playlist-ul BBC Radio 1 și în Top10 Single chart.
https://www.youtube.com/watch?v=p6LULl0GS6M

(5)BlajaLive2018-1zide_fW3eKbq4c.png
The Mono Jacks sunt o colecție de gânduri și emoții puse pe note. Veţi simți asta cu ușurință când veţi asculta concertul trupei de la Blaj aLive 2018. Probabil, veţi remarca și că în spatele unei melancolii aproape permanente e o energie care vă va frământa invariabil. Trupa fondată de Doru Trăscău în 2008 a lansat până acum un album și două EP-uri, primite cu entuziasm de public, și a adunat o bogată experiență de „live” atât în cluburi, cât și la mari festivaluri: Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTmania. Cele mai noi single-uri, „Un sfert de secundă” și „1000 de DA”, se regăsesc pe noul album de studio „Ușor distorsionat” lansat de trupă în toamna anului 2017.

(4)BlajaLive2018-1zide_cQy5mIxx.png
Satellites este un duo românesc ce surprinde prin mixul dinamic şi imprevizibil de noise pop, indie rock şi electronic, care îmbie orice audiență la dans. Fondată în 2012, Satellites a cunoscut o ascensiune fulminantă, ce a inclus show-uri la cele mai importante festivaluri româneşti, ajungând să treacă granițele și să cânte la Sziget Festival și Waves Vienna Festival.

(6)BlajaLive2018-1zide_T4n7DmVMh.png
Melting Dice este un proiect muzical timişorean fondat în 2014 de doi buni prieteni, Flavius și Bogdan. Muzica trupei poate fi numită rock alternativ, dar nu e doar atât; timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te duce pe-alocuri într-o zonă grunge, în timp ce inflexiunile din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice.



Biletul pentru ziua de festival va avea prețul de 60 de lei/persoană şi poate fi achiziţionat de pe Kompostor.ro sau direct pe www.blajalive.ro.



Despre festivalul Blaj aLive

(1)BlajaLive2018-1zide_rK7v1Mdpe.jpg
Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.

Ajuns la cea de-a șasea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unui weekend de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist.

Proiectul cultural Blaj aLive este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Primăria Municipiului Blaj.



Pentru mai multe detalii despre festival, vă rugăm să ne contactați pe adresa info@blajalive.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top