Noutăți și comunicate

Biohazard vine in Romania in cadrul B'estfest Summer Camp 2013

30 aprilie 2013
Biohazard vine in Romania in cadrul B'estfest Summer Camp 2013
Trupa americana Biozahard este cea mai recenta confirmare de pe afisul B'ESTFEST Summer Camp 2013, legendele hardcore aflandu-se de altfel la primul lor show in Romania. Prezentata de Ciuc Premium si Coca-Cola, editia din acest an a festivalului va avea loc in weekendul 5-7 iulie, in B'ESTFEST Park - Bucuresti, Tunari, printre artistii confirmati deja numarandu-se Texas, Nas, Nneka, Chase & Status live, Enter Shikari, Tiamat, Soilwork, Noisia, Joker si Friction.

Originara din Brooklyn, New York, Biozahard a luat fiinta in anul 1987, fiind recunoscuta ca una dintre primele trupe ce a introdus in genul hardcore punk elemente metal, groove si influente hip hop. "Biohazard", albumul de debut, a fost lansat in anul 1990, urmat doi ani mai tarziu de "Urban Discipline", material ce a fost vandut in peste un milion de copii in intreaga lume si de pe care a fost extras si unul dintre cele mai cunoscute single-uri ale trupei, "Punishment". Albumul "State Of The World Address", din 1994, a inclus piesa "How It Is", o colaborare cu artistul hip-hop Sen Dog (Cypress Hill). In anul 1995, chitaristul Bobby Hambel a parasit trupa, urmatoarele materiale de studio fiind inregistrate fara participarea acestuia, pana cand, 13 ani mai tarziu, in 2008, membrii Biohazard au revenit la formula initiala - Billy Graziadei, Danny Schuel, Bobby Hambel si Evan Seinfeld - sustinand o serie de concerte indelung asteptate de fanii trupei. "A fost de parca nu am luat pauza niciodata. Chiar din momentul in care ne-am urcat pe scena ne-am simtit ca in vremurile bune, aceasta fiind energia de care aveam nevoie pentru a scrie piese noi" marturisea Billy Graziadei. Imediat dupa reuniune, Biohazard a semnat un contract cu label-ul Nuclear Blast si a intrat in studio alaturi de Toby Wright, celebrul producator care a lucrat de-a lungul timpului cu artisti precum Slayer, Alice In Chains, Fear Factory si Soulfly, pentru a pregati cel de-al noualea album din cariera. Rezultatul colaborarii a fost "Reborn In Defiance", lansat in ianuarie 2012, album ce a marcat revenirea spectaculoasa a veteranilor hardcore in atentia fanilor.

Vara aceasta, Biohazard se va afla pentru prima data si in Romania, pe 6 iulie in cadrul B'ESTFEST Summer Camp 2013, trupa confirmand aparitii si la festivaluri precum Dour (Belgia) sau Brutal Assault (Cehia). B'ESTFEST se va desfasura in perioada 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale atat online pe http://www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Fanii B'ESTFEST au sansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale editiei 2012 in documentarul disponibil pe canalul de Youtube: BestfestTV.

Detalii suplimentare despre B'ESTFEST Summer Camp sunt disponibile pe http://www.bestfest.ro si http://www.facebook.com/Bestfest.Romania.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top