Noutăți și comunicate

Bio la StudentFest Timisoara!

16 mai 2008
Bio la StudentFest Timisoara!
In perioada 12 - 18 Mai, va fi StundentFest 2008!

StudentFest este cel mai bun proiect cultural din Romania.
Castigator al premiului pentru cel mai bun proiect cultural din Romania, in cadrul Galei Societatii Civile.
StudentFest este cel mai mare festival studentesc de arta din Europa.
Aduce in Timisoara peste 500 de participanti de top din tara si strainatate si 100 de invitati speciali.
StudentFest este cel mai longeviv eveniment studentesc din Romania.
A inceput din 1992 pentru a demonstra lumii ca tinerii se pot exprima si altfel.
StudentFest aduce studentii sa creeze evenimente, nu doar sa le priveasca.
Pentru ca noi credem ca macar timp de o saptamana, tinerii merita sa fie apreciati pentru ce fac, nu pentru ce consuma
StudentFest atrage peste 25 000 de tineri.
Cum? Reprezinta o alternativa la incultura, adresata tinerilor.
StudentFest impanzeste orasul cu evenimente culturale de calitate.
In ultimii 3 ani, numarul de evenimente din festival nu a scazut sub 100.

StudentFest este un eveniment viu, generat de oameni, idei si traditie.
Ce inseamna totusi StudentFest?

In decurs de 16 ani a insemnat aproape 7500 de participanti si peste 650 de invitati. Daca toti participantii si invitatii care au fost la StudentFest in decursul anului ar forma populatia unui orasel mai mare decat circa 25 de orase mici din Romania.

Desi locul de desfasurare al StudentFest este Timisoara, peste 70% din participanti provin de regula din afara orasului. Cele mai importante centre de provenienta pentru participanti la StudentFest sunt Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi. Cu toate acestea, in fiecare an au existat participanti din strainatate, in medie circa 10-15%. Acestia au provenit mai ales din tari europene precum Germania, Spania, Franta, Turcia, Republica Moldova, Serbia sau Ungaria dar si din alte aproape 50 de tari, incluzand majoritatea statelor europene dar si tari precum Statele Unite ale Americii, India, Nigeria, Peru, Mexic sau Australia.

A insemnat peste 1400 de evenimente culturale distincte intre care mai mult de 250 de piese de teatru, 60 de concerte, 250 de expozitii de arta, 50 de expozitii fotografice, numeroase proiectii de film, spectacole de dans, expozitii de machete de arhitectura, lansari de carte, performanceuri, vernisaje, etc.

A insemnat peste 2300 de ore de ateliere sustinute de invitatii speciali ai festivalului. Acestea au reprezentat un vector de educatie non-formala precum si o oportunitate pentru fiecare student de a lucra cu cele mai mari nume din domeniile reprezentate in StudentFest. Pentru cei care participau din pasiune, fara a fi insa studenti intr-o facultate de profil, atelierele StudentFest au constituit o ocazia de a invata de la cei care s-au remarcat in arta si in cultura.

A insemnat un public de peste 300.000 de persoane, reprezentat de cetatenii municipiului Timisoara, care au avut intotdeauna acces liber la evenimentele StudentFest. StudentFest a coborat arta in cele mai circulate zone ale Timisoarei, precum si in cele fecventate cel mai des de catre studenti si tineri. In decursul anilor, mii de studenti animati de idealurile StudentFest au venit din alte centre universitare pentru a se afla in mijlocul festivalului. Unii dintre ei s-au implicat chiar si in organizarea festivalului, lucrand cot al cot cu voluntarii din Timisoara.

A insemnat peste 2500 de voluntari in decursul mai multor generatii de studenti, si peste 120000 de ore de munca depusa de toti acestia in organizarea festivalului. Voluntarii au facut aproape intreaga munca in StudentFest, existand prea putine ocazii in care vreo parte a organizarii Festivalului sa fie externalizata.
StudentFest a constituit o resursa uriasa de educatie non-formala pentru voluntarii din organizare, acestia dobandind numeroase cunostinte.

A adus in mijlocul studentilor concepte precum educatia non-formala, performance, happening, arta stradala, artele spectacolului.

Dar cel mai important, din StudentFest s-au legat prietenii. Au existat participanti care au venit si revenit la StudentFest 6 sau chiar 7 ani la rand, iar numai numarul grupurilor de E-Mail create pentru "alumni" StudentFest a depasit numarul de 40 luat pe ansamblul festivalurilor.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre program va rog vizitati siteul Studentfest - http://www.studentfest.ro/


Evenimente recomandate

Top