Noutăți și comunicate

Au inceput inscrierile la Rock Frate

27 noiembrie 2014
Au inceput inscrierile la Rock Frate
Au inceput inscrierile pentru festivalul - concurs Rock Frate, un festival ce doreste sa creeze o rampa de lansare trupelor noi din industria muzicala rock. Esti o trupa tanara ce abordeaza un stil inrudit cu rock-ul? Atunci te asteptam sa te inscri.
Detalii despre regulament si de ce se diferentiaza Rock Frate de celelalte concursuri pe pagina de facebook https://www.facebook.com/rockfrate.



Regulament

1. Perioada

1.1. Festivalul-concurs "Rock Frate" se va desfășura începând cu data de 4 februarie 2015, în fiecare miercuri, timp de aproximativ 4-5 luni.
2. Participarea

2.1. Concursul se adresează trupelor de rock (soft rock, alternative rock, indie, pop rock, punk rock, electronic rock, garage rock, acoustic rock, blues rock, funk rock, funk, hard rock, heavy metal, thrash metal, grunge, nu-metal, etc.), excluse fiind trupele de extreme metal, black metal, death metal, etc.

2.2. Trupa trebuie să susțină un repertoriu de minim 25-35 de minute din care minim 3 melodii să fie compoziții proprii.

2.3. Membrii trupei sunt obligați să vină cu intrumentele proprii iar bateristul să aibă premierul, cineii (fus, ride, crash etc) și pedala.

2.4. Toate cheltuielile de deplasare, cazare, masă și nu numai cad în sarcina trupei, organizatorii având obligația de a asigura echipamentul de sunet necesar pentru desfășurarea în bune condiții a concursului.
3. Înscrierea

3.1. Perioada de înscriere începe pe 26 noiembrie 2014 și continuă până la aproape de finalul primei săptămâni de concurs.

3.2. Înscrierea se face trimițând un email la adresa rockfrate@yahoo.com sau un mesaj la facebook.com/RockFrate, având titlul "Înscriere, frate!". Mesajul va conține numele și componența trupei, alături de un număr de telefon. La mesaj se vor atașa 2-3 piese (demouri) și o fotografie de grup sau link către o pagină web a trupei (pe site-urile Youtube.com, Facebook.com sau ReverbNation.com) care să conțină piesele și fotografia menționate anterior.

3.3. Concurenții sunt de acord ca fotografiile trimise și, eventual, logourile să fie folosite în grafica evenimentului.

3.4. În cazul unor circumstanțe neprevăzute, pot fi făcute anumite schimbări sau înlocuiri în cadrul trupei cu aprobarea organizatorilor.
4. Etapele concursului

4.1. Fiecare trupă trebuie să susțină un repertoriu propriu de 25-35 de minute în fiecare etapă.

4.2. Etapele sunt:
I - Prima etapă constă în prezentarea tuturor trupelor pe scenă în 1/2
II - În a doua etapă va trece trupa care a acumulat cele mai multe puncte din grupa sa;
III - A treia etapă reprezintă Finala în care doar primele 4 trupe din clasament se vor prezenta. Trupa ce va obține cele mai multe puncte în ultima etapă va fi desemnată câștigătoare.

4.3. Punctele câștigate nu se cumuleaza în următoarea etapă.
5. Conduita, prezența și programul

5.1. Pe parcursul concursului, membrii trupelor trebuie să aibă un comportament civilizat, să își respecte adversarii și publicul.

5.2. Este interzisă jignirea și perturbarea liniștii și concentrării celorlalți participanți.

5.3. Membrii trupelor își asumă obligația de a fi prezenți la probele de sunet stabilite

5.4. Între spectacole va exista o pauză de aproximativ 15 minute în care trupa va avea timp să își aranjeze instrumentele și să fie prezentați.

5.5. Fiecare trupă va avea oportunitatea de a face o repetiție pe scena de spectacol cel puțin o dată înainte de începerea reprezentației. Trupa își asumă responsabilitatea de a ajunge la ora stabilită împreună cu organizatorii, în caz contrar această oportunitate se va pierde
6. Jurizarea

6.1. Jurizarea va fi făcută exclusiv de către public, evitând (de)favorizarea unor trupe de către juriu. Astfel, votul se va exprima în ziua evenimentului printr-un buletin de vot primit de fiecare dintre spectatori.

6.2.Buletinul va fi primit la începutul serii de concurs, cel târziu la jumătatea primei reprezentații și va fi depus doar după recitalul ultimei trupe. Buletinul de vot va fi completat cu punctajele 10 pct, 8 pct, 6 pct și 4 pct. Fiecare trupă va fi notată o singură dată, iar două sau mai multe trupe nu se vor nota cu același punctaj.

6.3. În cazul în care buletinul nu este completat corect, acesta nu va fi luat în calcul. Astfel, se evită situațiile în care o persoană punctează doar o trupă.
7. Premii

7.1. Premiul cel mare constă în înregistrarea într-un studio profesionist a 5 melodii și filmarea unui videoclip. Pe parcursul festivalului-concurs pot apărea și alte premii.
Prezentul regulament poate fi supus modificărilor, urmând să existe notificări.


Se canta live! Se canta rock, frate!

Parteneri media: Jurnal Rock, MetalHead, Let's Rock, BestMusic, RockStage.ro, Metropotam, Cinemagia, Vin si Eu.


Evenimente recomandate

Top