Noutăți și comunicate

Astazi se da startul seriei de concerte BT Live powered by Banca Transilvania in Club Control

29 septembrie 2016
Joi, 29 septembrie 2016, show-ul trupei Șuie Paparude dă startul seriei de concerte BT Live care reunește o parte dintre cele mai valoroase și reprezentative nume ale muzicii alternative românești, ce vor performa live pe scena din Club Control din București.

BT Live TEASER
http://www.youtube.com/watch?v=XmIL_DG45kE



Banca Transilvania și Control Club își reafirmă susținerea pentru muzicienii români prin inițiativa BT Live și se asigură că experiența ta de concert va fi una memorabilă. Într-o perioadă în care compozițiile muzicale originale și complexe nu primesc aprecierea meritată, Banca Transilvania suține spiritul artistic românesc, dovedind că are cea mai dinamică și non-conformistă abordare de pe piața bancară.

BT Live se va derula în club Control (Str. Constantin Mille, nr. 4), începând cu 29 septembrie până la sfârșitul anului 2016,

Mai multe detalii despre bilete și reguli acces:
http://www.facebook.com/clubcontrol
http://www.control-club.ro



(2) Astazisedastartulserieide..._WfBu896Q.png

Åžuie Paparude - 29 septembrie 2016

Sunt multe motive pentru care Åžuie Paparude sunt una din cele mai iubite outfit-uri de muzică electronică alternativă. Unul dintre ele ar fi că deși se bucură de o foarte bună receptăre în mainstream, muzica lor nu s-a plafonat și a evoluat mereu în căutarea (și găsirea) unui vibe pozitiv și actual. Asta i-a făcut să împartă scena cu nume mari ale muzicii și le-a adus prezența la cele mai importante festivaluri. Sound-ul și abordarea fac ca Åžuie să fie soluția perfectă pentru o seară de dans, party-ul fiindu-le parcă prima natură. Prin stilul fresh și divers, de la break beat la new wave, electroclash și dubstep - parcurse în cele nouă albume, numeroase videoclipuri și mii de concerte pe care le au la activ în cei 23 de ani trecuți de la crearea trupei, Hauteculture, Bean și Michi (ori DJ Vasile și Junkyard în trecut) și-au delectat fanii numeroși și variați fără a face compromisuri. Calitatea și inovația au fost țintele permanente ale unui proiect ce încă evoluează și confirmă de fiecare dată.

http://www.facebook.com/suiepaparude.ro

Bilete si detalii eveniment:
http://www.facebook.com/events/215367018879264/



(3) Astazisedastartulserieide..._UYAhUCQf.png

Baba Dochia4 octombrie 2016

Înființat din prietenia și pasiunea comună pentru muzica rock electronică de Marius "Biba" Pop (programming, synths, guitars) și Leon "Lopi" Lotoțchi (programming, synths, theremin) în 2006 în Sighișoara și mutat mai târziu la Cluj, proiectul Baba Dochia i-a cooptat între timp și pe Andrei Voicu (live drums) și Cristian “No Bijoux” Cânpean (visuals). Apropiați de sonorități ca Death in Vegas, Team Sleep, Apparat, Amon Tobin sau Boards of Canada, cei trei produc un blend de post-rock psihedelic și adânc, cu glitch-uri și beat-uri grele cu veleități vizuale arhaice, care duce deopotrivă spre o stare de introspecție apropiată unui public educat muzical, cât și către euforie directă.

“Înveșmântați cu douăsprezece cojoace, am pornit, împreună cu oile și caprele noastre, spre vârful muntelui.” Au ajuns și se mențin acolo.

http://www.facebook.com/BabaDochiaMusic

Bilete si detalii eveniment:
http://www.facebook.com/events/1876505362577227/



Satellites4 octombrie 2016

Duo-ul Satellites s-a format în 2012 și patru ani mai târziu, după o înjumătățire și o re-dublare, a ajuns să cânte în formula Cosmin (fondatorul trupei - chitară și voce) și Chap (tobe) la ediția din acest an a Sziget Festival și Waves Vienna Festival, în urma unei ascensiuni fulminante ce a parcurs cele mai importante fetivaluri românești. Mixul dinamic și imprevizibil de noise pop, indie rock și drum&bass duce implacabil la dans, ceea ce ne-ar putea da niște indicii despre deznodământul poveștii-videoclip cu radiourile. Make a move!

http://www.facebook.com/Satellitesofficial

Bilete și detalii eveniment:
http://www.facebook.com/events/1876505362577227/



(1) Astazisedastartulserieide..._8u2pSZcoQ.png

Alternosfera20 octombrie 2016

Povestea trupei Alternosfera a început în 1998 și s-a propagat cu forță de îndată ce piesa „Wamintirile”, a invadat posturile de radio și televiziune din Republica Moldova și România. Brand-ul deosebit de chitară grunge și clape armonioase dau trupei din Chișinău melodicitate și originalitate și o înscrie pe lista numelor esențiale ale scenei alternative actuale.

Printr-o prezența live impresionantă și materiale de studio lucrate meticulos (cinci albume și un EP), dar și datorită unui fanbase remarcabil și fidel, Alternosfera a devenit unul dintre headlinerii favoriti pentru evenimentele de mare amploare din întreaga țară.

Învăluită în misterul conceptelor de show promovate prin „Virgula Tour” și „Epizodia Tour”, Alternosfera urcă în premieră pe scena clubului Control cu povestea celui mai nou album „Haosoleum” (2015) și va susține un concert de neuitat în cadrul seriei BT Live.

http://www.facebook.com/Alternosfera

Bilete și detalii eveniment:
http://www.facebook.com/events/534477260010338/



Golan3 noiembrie 2016

Trio-ul Golan din București folosește experiența și bagajul muzical individual diferit al fiecaruia dintre membrii trupei pentru a creea un house/nu disco dreamy, melodios și super-dansant, ce a trecut fără compromisuri de la underground la un mainstream de calitate. Cei trei se orientează spre latura umană a muzicii electronice actuale, folosind sample-uri, live DJ’ing și instrumente clasice (flaut, trompetă, percuții): “Fiecare are un background diferit. Ernesto vine din Cuba unde a cântat numai muzică latino. Alex a teminat Conservatorul la trompetă și a studiat multă muzică clasică. Mihai vine din lumea muzicii pop. Ascultăm toți multe genuri de muzică, dar nu ne luăm după ceva anume când compunem piese.” După ce au cucerit cluburile și festivalurile din România, Golan s-au lansat anul acesta într-un turneu alături de Parov Stelar, ce le-a reconfirmat evoluția și ascensiunea și i-a adus în fața publicului efervescent a zece metropole europene (printre care Londra, Paris, Bruxelles și Berlin).

http://www.facebook.com/golanmusic



Travka20 noiembrie 2016

Dacă de dorim să încadrăm evoluția trupei Travka în câteva cuvinte, i-am putea descrie prin clasica “povestea rock&roll”, mereu ”on the road” - de la un concert la altul, o trupă cu atitudine și pasiune debordantă pentru muzică și pentru lirică. Concertele lor sunt o experiență extrem de intensă, de descătușare, cei patru membrii (George Gâdei – solist/songwriter, Alexei Å¢urcan – chitară și keys, Misha Gâlcă - bas, Cristian Chirodea – tobe) experimentând sonorități inedite și degajând energii senzuale.

Un manifest al libertății de exprimare artistică au reprezentat-o și modalitățile de promovarea alese de trupa care și-a oferit muzica gratuit, două dintre cele trei albume de studio fiind distribuite pentru download gratuit sub licența Creative Commons („Vreau să simt Praga” – 2007) sau prin fani, copiat din mână în mână (Okean - 2012).

http://www.facebook.com/travka.oficial



FiRMA - 8 decembrie 2016

Una din primele și cele mai importante trupe de alternative din România, FiRMA a îmbinat genuri muzicale precum rock, pop, synth, funk, blues & trip-hop, punând întotdeauna pasiune pentru sunetul de calitate și compoziția originală, de la începuturile lor ieșite din tipare din anii 2000, până la fervoarea maturității actuale. Atitudinea și tehnica izvorâte din talentul dublat de o etică a muncii de excepție, le-au adus nominalizări, premii și invitații la gale și festivaluri din România, dar și internaționale și i-au făcut să domine suținut topurile. Cu fiecare din cele trei albume, FiRMA a propus o perspectivă nouă, demonstrând că nu au de gând să se cramponeze de anumiți parametrii stilistici. După o absență de șapte ani din cluburi și festivaluri, FiRMA a revenit pe scenă în iunie 2014 și și-a recâștigat fulminant poziția și admirația unui public fascinat de acordurile originale, lirica subtilă și nu în ultimul rând de povestea vizuală marca FiRMA. Trupa a dăruit publicului primul volum al celui de-al treilea álbum și se pregătește de lansarea „Descântece. Vol. 2” în 2017.

http://www.facebook.com/TrupaFirma



Alexandrina15 decembrie 2016

Arta și prezența Alexandrinei te fac să te apropii de propria-ți sensibilitate și să cazi în admirație pentru o artistă autentică ce evită rețetele de promovare, preferând sinceritatea și apropierea umană, această forță atragând la concertele ei desfășurate cu casa închisă un public educat și pasionat. Înzestrată cu un talent nativ pentru muzică, poezie și pictură ea și-a educat afinitățile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și a continuat să le cizeleze continuu ajungând să-și transmită arta într-un stil personal, plin de substanță, original, caracterizat prin impresie și introspecție. Prin ea, cele trei forme de artă se întrepătrund și dau naștere unui spectacol (fie el live sau album) atmosferic, nocturn, feminin. Compozițiile sale cu tentă grafică, filmică, sunt greu și poate inutil de catalogat, însă au fost încadrate undeva între “pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz și soul.” Alexandrina rămâne însă într-un loc doar al ei... Fie că performance-ul este solo (pian și voce) sau este acompaniată de trupa ei de muzicieni valoroși, Alexandrina va mișca și va transmite întotdeauna stil.

http://www.facebook.com/alexandrinamusic



Vița de Vie22 decembrie 2016

Având piese emblematice pentru cultura muzicală autohtonă, Vița de Vie a reușit în cei 20 de ani de existență să devină și să se mențină ca una din cele mai importante și apreciate trupe din România. Alternativul lor ludic dublat de nervul, umorul și conștiința socială a lui Adrian Despot poartă publicul prin zone muzicale alternative rock și hardcore, cu influențe jazz, rap, sau reggae și împletește armonios latura melodic- romantică cu subiectele și temele actuale non-mainstream. Implicarea socială și comentariul direct, dar fin, mențin Vița de Vie la fel de tânără, proaspătă și relevantă astăzi ca la începuturi, iar asta se simte în toate aparițiile lor, fie ele discografice, TV sau în concertele debordante de energie.

Pe 29 octombrie, Vița de Vie lansează un nou álbum, ”un amalgam de emoție și energie, decantat prin filtrul celor 20 de ani petrecuți pe metereze” - Adrian Despot.

http://www.facebook.com/vitadevie



Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio Seven, GoldFM, TANANANA, ROCK FM, Smart FM, Radio România Cultural, rfi Romania, Eclecticfm.ro, Radio BucureștiFM, Romanian Rock Radio, Radio Trib, RadioIndieGen.ro, ȘapteSeri, Zile si Nopti, Romania Libera, Adevărul, Jurnalul Național, SUNETE, Decât o Revistă, BeWhere, Arte și Meserii, Ziarul Studențesc Carevasăzică, IQads, Feeder, Veioza Arte, Metropotam.ro, InfoMusic.ro, Mahmur.info, Musicnights.ro, Urban.ro, Bestmusic.ro, Anyplace.ro, iConcert.ro, Orasulm.eu, JurnalRock, RockOut, Rockstage.ro, MaximumRock, Metalhead.ro, alternativ.ro, muzicabuna.ro, studentie.ro, Mixtopia.ro, sub25.ro, subAsfalt.ro, 121.ro, kudika.ro, getlokal.ro, b365.ro, 9am.ro, Modernism.ro, afterhours.ro, vinsieu.ro, letsrock.ro, bestial.ro, rockout.ro, RoEvents, InYourPocket, cooperativaurbana.ro.


Evenimente recomandate

Top