Noutăți și comunicate

Asculta online piesa II - The Bipolar Disorder Project

25 iulie 2016
Asculta online piesa II - The Bipolar Disorder Project
The Bipolar Disorder Project este un proiect nou, venit din strafundurile melancolice si intunecate ale unei minti etern romantice. Proiectul isi are rezidenta in orasul Brasov, momentan avand un singur membru, Robert Cotoros, multi-instrumentist, compozitor si inginer de sunet in bine-cunoscuta formatie neumana, Hteththemeth, formatie care a castigat concursul GBOB Romania, urmand sa ia locul 2 la finala internationala GBOB Berlin, apoi continuand seria castigurilor cu locul 1 la Wacken Metal Battle Romania.

In prezent, The Bipolar Disorder Project lucreaza la albumul de debut, intitualat Anna, si este un album conceptual despre dragoste interzisa si decadere. Anna este un album construit din contrasturi, pictand atat imagini romantice, pline de frumusete si melancolie, cat si imagini intunecate, menite sa intimideze si sa ilustreze spiritul intunecat al personajului principal. De aceea, muzical, albumul trece printr-o paleta larga de genuri, el putand fii clasificat ca fiind Progressive Rock spre Avant-Garde, tragand influenta din metal, jazz, clasica, opera si electronica. Acest album va fi lansat in 2016, insa data oficiala a lansarii nu a fost inca determinata.

Din 17 iunie, The Bipolar Disorder Project a inceput sa lanseze single-uri pe canalul oficial de Youtube, independente de albumul de debut, explorand atat teritoriu muzical nou, cat si trairi si emotii mai personale, ce nu sunt legate de un concept anume. Ultima piesa se numeste simplu “II” si este un melanj armonios intre Electro si Alternative Rock. Fiind un contrast cu totul diferit fata de “Step 1: Swan Song”, o piesa dark, introspectiva, despre moarte si renastere, “II” este o piesa cu totul romantica, prezentand un peisaj pur, de dragoste, in culori calde, dar adaugand si acel strop caracteristic de melancolie. Piesa este acompaniata de un artwork idilic, cu o simbolistica ascunsa si interesanta, conceput de Robert Cotoros si pictat de talentata artista Claudia Popa.



Piesa se poate asculta aici: https://www.youtube.com/watch?v=k2z2W2zQW4E
Proiectul poate fi urmarit pe Facebook: https://www.facebook.com/TheBipolarDisorderProject
Restul pieselor pot fi ascultate pe Youtube: https://www.youtube.com/user/thebipolardisorderpr


Evenimente recomandate

Top