Noutăți și comunicate

Altar lanseaza noul album in club Fabrica alaturi de Nimrod's Weapon, Proof si P.O.V.

11 decembrie 2011
Altar lanseaza noul album in club Fabrica alaturi de Nimrod's Weapon, Proof si P.O.V.
Duminică, 11 decembrie 2011, MetalSupport vă invită de la ora 19:00 în Club Fabrica din București unde are loc lansarea noului album al trupei Altar. Alături de Altar vor mai fi invitați Nimrod's Weapon (lansare de album), Proof și P.O.V.


Prețul unui bilet este de 20 lei. Primii 200 plătitori vor primi un album.


Trupa ALTAR s-a înființat în anul 1991 la Cluj. După câteva concerte susținute pe plan local, formația face prima "ieșire" la Festivalul Samrock'91 unde obține premiul de popularitate. Consacrarea pe plan național are loc la STUDFEST Timișoara'92, Altar fiind revelația acestui festival. În scurt timp, în urma unei activități ascensionale, prin participarea la cele mai importante manifestări de gen alături de nume sonore ale rock-ului internațional precum Ian Gillan, Uriah Heep, Anathema, apariții TV și susținerea de concerte în orașe mari ale țării, grupul Altar se impune ca unul dintre cele mai valoroase nume ale rock-ului din România.

"Altar este unică în istoria rock-ului românesc. După știința mea, nici o altă trupă nu a avut un impact imediat cu publicul. Or, dacă impactul s-a produs atat de repede, asta înseamnă că Altar vorbește pe limba generației lorAurel Mitran - impresar muzical.

Concepția muzicală deosebită și apariția scenică efervescentă fac ca grupul să se bucure de o mare popularitate în rândul publicului și de aprecierea criticilor de gen. Astfel, grupul Altar este desemnat de presa de specialitate drept cel mai bun new-comers al anului 1992.

"Nu vreau să jignesc celelalte trupe, dar trebuie să spun că Altar este de departe cu o clasă peste ceea ce se petrece în muzică la ora asta în RomâniaJoey de Alvare - producător muzical.

În 1993, Altar lansează primul album: "The last warning". Acesta este cel mai bine vândut album de rock de dupa 1989, iar trupa primește premiul Pop Rock & Show pentru cel mai bun grup de muzica rock în 1993. În 1994, Altar participă la "Manic Depression Tour", turneu internațional, alături de Era, Anathema și Schnit Acht.

Altar înregistrează și lansează al doilea album in 1995. Noul produs, "Respect", este susținut de o apariție live în cadrul celui mai important eveniment al anului, Skip Rock, alături de Kreator și Iron Maiden. Grupul Altar își reconfirmă valoarea și calitatea de cel mai important grup românesc al anilor '90. La 5 ani de la înființare, Altar obține o dublă reușită: desemnarea drept cel mai bun grup rock din România în 1995, iar albumul "Respect" primește calificativul de cel mai bun album al anului.

"Dacă ar fi să aruncăm o privire asupra rock-ului românesc, mai ales în ultimii ani, nu va fi deloc dificil să remarcăm ascensiunea rapidă pe care a cunoscut-o grupul clujean ALTAR. O ascensiune datorată, evident, modului de exprimare ales, dar aș zice că în cea mai mare măsură succesul grupului s-a bazat pe show-urile cu mare priză la public, oferite de câte ori s-a ivit ocazia. Pe bună dreptate, putem spune că Altar este cea mai bună trupă din țară la ora actualăHeavy Metal Magazine, 1995.

Succesul trupei continuă în 1996 când, în urma unui CD "Respect" trimis organizatorilor festivalului SZIGET aceștia invită formația Altar să susțina un recital pe scena mare a festivalului, alături de Iggy Pop și Prodigy. Altar este singura formație românească invitata la un festival internațional de această anvergură.

În 1998, la împlinirea a 7 ani de existență, grupul Altar scoate pe piață al 3-lea album - ce reflectă maturitate și profesionalism, cu o muzicș actualș care îmbină stilul inconfundabil al trupei cu o orchestrație inspirată. Noul album, "Born again" se bucură de mare succes și poziționează din nou formația în postura de leader al genului rock în România.

În 1999, pe fondul unei căderi a genului muzical la nivel international în general, și în România în mod special (intrarea pe piață a curentului dance face ca cei implicați în industria muzicală să se orienteze în această direcție) membrii trupei hotărăsc că e momentul pentru o pauză, în așteptarea unor vremuri mai bune.

În 2003, după o pauză de patru ani, Altar revine în forță și deschide concertul Sepultura de la București cu un recital "best of" care instalează delirul în rândul publicului prezent la Arenele Romane. Cei peste 4000 de oameni prezenți cântă cot la cot cu trupa toate piesele cap-coadă, acest lucru contribuind la hotărârea formației de a reveni pe scena rock-ului românesc.

Începând cu toamna anului 2004 formația intră într-un circuit de concerte de club în orașe din țară, sub titulatura "Altar 13 ani", toate aparițiile de acest gen bucurându-se de un mare succes. Ca urmare, în 2005, Altar este invitată să susțină recitaluri la cele mai importante evenimente rock ala anului TOP T (Buzău), Felsziget (Tg. Murel), FânFest (Roșia Montană), Stufstock (Vama Veche), Rock Your Mind (București), impresia generală a organizatorilor și a celor prezenți fiind aceea că Altar a fost cea mai "tare" trupă dintre cele care au susținut recitaluri în cadrul acestor evenimente.

La începutul anului 2006 Altar lansează cel de-al 4-lea album, "Atitudine". În premieră, versurile sunt în limba română, mesajul fiind protestatar, pe alocuri ironic la adresa regulilor impuse care încearcă să îngradească dreptul oamenilor de a fi cu adevărat liberi. Altar păstrează linia care a facut ca trupa să se bucure de popularitate de-a lungul timpului: agresivitate, energie pură, atitudine. Muzical, cu acest album Altar face un pas în față în muzica din România combinând genul hardcore cu elemente drum'n bass, electro, nu-school break beat, ragga, punk și industrial. Lansarea este susținută de un mini-turneu de cluburi în 15 orașe din țară, de participarea la Hardcore Fest-București, unde a imparțit scena cu Zeii Hardcore-ului din New York - Sick Of IT All și de videoclipul filmat la piesa "Născut invingător"; personajul pricipal este campionul K-1 IONUÈš IFTIMOAIE, care a considerat că piesa îi vine ca o mănușa, ca atare devenind și soundtrack-ul pe care acesta își face intrarea în galele K-1; atât trupa cât și luptătorul au fost extrem de încântați de această colaborare.

Ca o urmare firească, Altar este nominalizată pentru "cel mai bun rock" la premiile MTV 2006 și este invitată să susțina un "stage act" în cadrul galei de premiere. În vară, Altar "rupe" din nou scenele tuturor evenimentelor majore din România: Rock la Mureș, Peninsula, Artmaniafest, Fânfest, Stufstock. Show-urile spectaculoase și reacția publicului certifică o dată în plus că Altar este una dintre cele mai bune trupe live din țară. Prezența de la Pepsi-Sziget/Ungaria din 1996 și prestația absolut zdrobitoare din acea seara îi fac pe organizatori să invite din nou formatia în cadrul Festivalului Sziget 2007 pe faimoasa "Hammer World Stage" alături de legendarii Napalm Death.

Anul 2009 aduce E.P.-ul UNDER CONTROL - un nou suflu, un nou nivel de energie pură și forță, un upgrade al muzicii Metal din România și totodată un preview al viitorului album.

2010 - în plin proces de creație a noilor piese, Altar câștigă detașat competiția W:O:A METAL BATTLE din cadrul Festivalului Rockin'Transilvania și reprezintă România la WACKEN OPEN AIR în marea Finala Internaționalî alîturi de trupele câștigătoare din cele 26 de țări finaliste.

În prezent ALTAR se află în studio și înregistrează cel de-al 5-lea material discografic, care se anunță a fi de departe cel mai complex și puternic produs al trupei de până acum, o capodoperă a întregii cariere de 20 de ani.

Sursa : MetalSupport
http://www.Metalsupport.ro



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top