Noutăți și comunicate

Adrian Bezna si Catalin Ungureanu la Folk Nights By Gorby editia 39 in Sinner's club

30 noiembrie 2011
Adrian Bezna si Catalin Ungureanu la Folk Nights By Gorby editia 39 in Sinner's club
Miercuri, 30 noiembrie 2011, sunteți invitați de la ora 21:00 in Sinner's club la ediția 39 Folk Nights By Gorby.

Pentru rezervări și informații sunați la 0723 511 597 (preferabil între orele 12:00 - 21:00).
Adresa Sinner's Club : Str. Hristo Botev, Nr. 12, București.

Debutul noului sezon din Sinner's - ediția 29 din 28 septembrie 2011 - a fost o seară sub genericul "Cu lupii laolaltă". M-am inspirat, evident, din titlul unui cântec și al unui volum de poezii, ambele semnate Adrian Bezna. Acest frumos nebun de prin Piatra Neamț (nu am zis "din" pentru că omul este destul de nomad) iubește foarte tare, în general, dar dintre toate iubirile lui se detașează net iubirea de folk și de poezie. Oricând s-ar pune problema prezentării unui spectacol folk cu mai mulți protagoniști, Adi e de departe cel mai bun prezentator. Are el o treabă cu publicul, adică un talent de a face show. Din piesele sale, o bună parte au ajuns deja folclor de tabără.

În asociere cu ieșeanul Cătălin Ungureanu, show-ul devine total. Prin '95, Cătălin m-a cucerit cu creațiile sale care, din păcate, nu au reușit să fie și editate la momentul respectiv. În 1996 Cătălin a fost cel care mi-a cerut permisiunea, în numele colegilor săi de la Prefix 032, să includă pe albumul lor piesa mea "Cântec pentru tine". Ca o ironie a sorții, cea mai cunoscută piesă a lor a fost una de-a mea... O perioadă de câțiva ani Cătălin a dispărut din peisajul muzical, ca și Prefix-ul dealtfel. A revenit însă, în forță, de un an-doi încoace, parțial cu piese noi, cu o chitară foarte ciudată (ceva între o rachetă de tenis și o paletă de pinpong) și, nu în ultimul rând, cu un album fain și nou-nouț.

În rezumat, avem doi moldoveni cu suflet mare, un poet-folkist și showman (Adi Bezna) și un compozitpr și chitarist de excepție (Cătălin Ungureanu). Le-am spus să aducă și niște albume de-ale lor (proaspete) pentru cei care vor să-i ia acasă...

Sursa : Eugen Avram



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top