Noutăți și comunicate

ARCTURUS la KRUNA Pratar in sala de teatru Reduta din Brasov

5 mai 2012
ARCTURUS la KRUNA Pratar in sala de teatru Reduta din Brasov
Startul acestor norvegieni a fost facut in urma cu mai bine de 20 de ani, cand inca la putere era Death Metal-ul sau Black Metal-ul brutal. Norvegienii au creat un nou curent in muzica Metal, abordare care a fost urmata, in decursul celor 2 decenii, doar de un numar limitat de trupe, insa fiind inca neegalat.

Lucrul propriu-zis a inceput in 1990 cu un promo, urmat de EP-ul "My Angel" si single-ul "Constellation". In 1996 acestia lanseaza "Aspera Hiems Symfonia", un album cult si de referinta pentru scena Metal mondiala. Un an mai tarziu, ARCTURUS realizeaza capodopera "La Masquerade Infernale", album realizat la Music For Nations, genial si inovativ, atat din punct de vedere conceptual cat si ca interpretare. In 2002 norvegienii realizeaza "The Sham Mirrors", un alt album mult asteptat de iubitorii Metal-ului de avangarda, un ultim material cu Garm la voce. In 2005 apare "The Sideshow Symphonies", ultimul album al acestor muzicieni supertalentati, partile vocale fiind preluate de I.C.S. Vortex. Au mai fost aparitii in compilatii, split-uri si un DVD de colectie pentru fani.


Trupa s-a desfiintat in 2007 dar, la sfarsitul anului trecut, acestia au decis sa mai scrie un capitol din istoria ARCTURUS, acceptand provocarea unor serii de concerte extrem de limitate, printre care si cel din Romania. Alaturi de Vortex vor fi Hellhammer, Sverd, Skoll si Knut Magne Valle.
 

Componenenta trupei a fost intotdeauna una selecta, muzicienii din constelatia ARCTURUS fiind membri si in alte trupe mai mult sau mai putin inovative, insa de prima mana: ULVER, EMPEROR, DIMMU BORGIR, MAYHEM, THE KOVENANT, VED BUENS ENDE, WINDS, AGE OF SILENCE, BORKNAGAR, LAMENTED SOULS, IMMORTAL, SHINING, MYSTICUM"¦


Pentru DonisArt, ARCTURUS a fost si inca este trupa cea mai reprezentativa Metal din toate timpurile iar o intalnire cu trupetii pe o scena din Romania este mai mult decat o bucurie. Faptul ca, dupa mai bine de 2 ani de simulari si scenarii interminabile, trupetii au acceptat invitatia DonisArt, ii face pe organizatori mai mult decat onorati.

Legendara trupa norvegiana ar putea fi o ocazie unica de a fi vazuta in Romania pentru acel ascultator de muzici avangardiste de toate varstele, dar si pentru acel fan al acestor iscusiti muzicieni.

Complet atipic pentru o trupa ca ARCTURUS insa mai mult decat provocator pentru artisti dar si pentru cei prezenti, sala de teatru Reduta din Brasov va fi gazda evenimentului KRUNA Pratar, in seara de sambata, 5 mai 2012, incepand cu ora 20.00.

Intrucat trupa vine special la Brasov pentru acest concert, trupetii vor putea sta la un pahar de vorba si nu numai, impreuna cu cei prezenti la eveniment, pana spre dimineata, intr-o locatie pregatita special, de toate aceste detalii ocupandu-se cu multa atentie partenerul si gazda Next Dream Event.
 

Pretul unui bilet este de 100 lei si poate fi achizionat exclusiv de la intrarea in locatie, in seara evenimentului. Rezervarile pot fi facute incepand cu data de 31 martie 2012, la KRUNA Marta sau la adresa krunafest[at]gmail[dot]com, incepand cu data de 2 aprilie 2012.


Sursa : DonisArt
http://www.donisart.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top