Noutăți și comunicate

ABIGAIL prezinta primul extras pe single de pe albumul in lucru si dezvaluie identitatea noului solist vocal

7 octombrie 2016
ABIGAIL prezintă "Respir", primul extras pe single de pe albumul la care lucrează de zor și care va conține 10 cântece. Odată cu acest single, formația dezvăluie și identitatea noului solist vocal, în persoana lui Ioan "John" Preda. Acesta a mai activat și în trupa Concurrency in Knowledge. John îl inlocuiește, astfel, pe Mihu după o aventură de aproape 6 ani impreuna. Mihu, ramane, însă, apropiat de ABIGAIL, atât prin proiectele pe care le vor avea împreună, în continuare, cat și sufletește. Vocea sa se va regăsi pe acest album, dar toate amănuntele la timpul lor.


(1) ABIGAILprezintaprimulextras..._u0lENEE3E.jpg
(2) ABIGAILprezintaprimulextras..._BrH0ZCPPAb.jpg
(3) ABIGAILprezintaprimulextras..._TE96pBS2.jpg



Cântecul "Respir" nu este unul definitoriu ca stil (funeral doom) pentru formație, însă prefigurează atmosfera care se va regăsi pe acest album și care poartă titlul provizoriu de "Dark Days Turned Into Blue Nights". Mai mult ca sigur că numele va fi schimbat, având în vedere decizia ca 8 dintre cele 10 cantece să fie cantate în limba română, încă o premieră pentru doom-ul romanesc.

Ca un amănunt legat de această lansare, din pacate, ea vine în ziua în care un prieten de demult a plecat spre o lume mai bună. Așa încât, baieții au considerat să dedice acest cântec memoriei lui Dorin și care a încercat câteva repetiții alături de ei în 2007. Mesajul cântecului este, totuși, unul pozitiv și afirmă dorința de viață a celor care trec prin drame psihologice personale. Este un cântec dedicat tuturor acelora care se luptă cu depresii severe, borderline și care își inhibă strigătele de ajutor. Dacă aveți asmemena prieteni printre voi, ajutați-i cât încâ nu e prea tarziu...

"Sunt nor luat de vant...
Înfrânt, vreau să simt iar.
Inspir.
Expir."

Videoclipul este produs, editat și regizat de către Răzvan "R" Alexandru, de asemenea membru în ABIGAIL. Absolvent de regie de film, Răzvan a mai colaborat și cu artiști precum Eye of Solitude, Gothic, Taine, Clouds și alții.

Puteți viziona acest video aici https://www.youtube.com/watch?v=IXfrLkCnhVw
Abigail http://facebook.com/abigaildoom


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top