Noutăți și comunicate

A 5-a editie South Underground Revolution

16 mai 2015
A 5-a editie South Underground Revolution
South Underground Revolution 5: sambata, 16 mai 2015, ora 19, Hala "La Chitarre" (Craiova).

Dupa cele 4 editii de pana acum, incepute in primavara lui 2013, organizatorii se incapataneaza sa nu lase steagul jos si incearca sa aduca in fata publicului craiovean noi trupe, atat veterane cat si trupe tinere. Astfel ca, alaturi de o trupa etalon al undergroundului romanesc, TAINE, ii veti mai putea vedea si pe OPUS RUINA, DARK FUSION, TANIN si revelatia undergroundului craiovean, SIN UNDER SKIN.

Pret bilet: 25 lei.

Biletele se vor putea achizitiona de la barul "La Chitarre" incepand cu 15 aprilie.

In ziua festivalului biletele se gasesc la locatie incepand cu ora 19.

TAINE - Prog Metal (Bucuresti)

Andy Ionescu: Vocals/Guitar
Petre Iftimie: Guitar
Robert Pieptan - "Sep": Bass/Vocals
Adrian Tabacaru: Drums

Taine este una dintre cele mai vechi trupe de metal din Romania infiintata in anul 1992 de catre Andy Ionescu, alaturi de Razvan Alexandru (Abigail) si Andi Ionita. De-a lungul timpului Taine a cantat alaturi de nume grele ale metalului mondial cum ar fi: Meshuggah, Kreator, Vader, Napalm Death, Ancient, Sepultura, Obituary, Atheist, Master, Quo - Vadis, Hypocrisy si multe altele. Au la activ 4 materiale de studio (1994 "The Light Of The Truth"; 1999 "Cealalta parte" - LP album 2004; "Decade of Metal" - EP; 2013 " Resurrection " EP) si 2 DVD-uri (2005 "TAINE- Decade of Metal" & 2008 "Live in Studio" - DVD + CD ).

https://www.facebook.com/taineband 
http://taine.bandcamp.com/ 
http://www.reverbnation.com/taine 
http://www.youtube.com/user/taineofficial 

OPUS RUINA - Death Metal (Cluj Napoca)

Adel Papp - voce
Istvan Lengyel - chitara
Laczko Gero - chitara bass
Mario Ioanici - chitara
Szallos Levente - tobe

Trupa "Opus Ruina" s-a format in aprilie 2013 avand in componenta pe: Adel Papp (voce), Istvan Lengyel (chitara), Laczko Gero (chitara bas), Szallos Levente (tobe) si Calin Iordache (chitara). In luna iulie a anului 2014 locul lui Calin Iordache a fost preluat de Mario Ioanici (ex Silent Scream, Masterpiece). Trupa abordeaza un stil death metal, tehnic dar melodic in acelasi timp, adaptat pe un stil propriu avand ca vocal o voce feminina.
Trupa are numeroase piese proprii care au ca subiect "demascarea" fetelor bisericesti, gandirea libera si ratiunea. Desi dur din punct de vedere al genului si a versurilor, muzica contine elemente melodice si memorabile.
Chiar de la primele concerte din vara lui 2013 trupa a primit un feedback foarte generos din partea publicului si a promoterilor, fiind invitati in mai mute orase in deschidere la alte trupe, dar chiar si ca headlineri. Anul acesta am inceput in forta, fiind invitati sa cantam la Satu Mare, Cluj-Napoca si Zalau ca headlineri. Iar la Bucuresti am facut show la Psychosounds Metal Ladies Night fest, de unde am primit un feedback excelent din partea Metalhead si a publicului desigur
Trupa in prezent lucreaza la inregistrarea pieselor proprii, iar pe viitor isi propune sa devina un nume de referinta pe scena de metal autohton.

http://www.metalhead.ro/stiri/psychosounds_metal_ladies_night___cronica-aid-132241-l-1  
https://www.facebook.com/OpusRuina 

DARK FUSION - Cyber/Industrial Extreme Metal (Bucuresti)

Florin - vocals
Gabi - lead guitar and backing vocals
Alex - rhythm guitar
Teddy - bass
Adam - keyboards

"Dark Fusion" a luat fiinta la inceputul anului 2010. Trupa a sustinut o serie de concerte in Romania, Bulgaria si Ungaria. Toamna anului 2012 a adus realizarea primului album "InFusion", ce exprima o fuziune intre death metal si industrial. Cu un stil nou pentru piata din Romania, riff-urile de chitara si bass scot in evidenta elementele death metal, in timp ce sample-urile si drum machine-ul imprima accentul industrial asupra pieselor trupei.
Pe 25 noiembrie 2013 la Sofia si 2 noiembrie la Bucuresti s-a lanasat maxi-single-ul "Dark City" ce prefateaza cel de-al doilea material de studio "Cyber Nation" preconizat sa apara in 2015.

http://www.dark-fusion.net/ 
https://www.facebook.com/pages/DARK-FUSION/194278313973531 
http://www.youtube.com/user/darkfusionband 

TANIN - Melodic Death Metal (Bucuresti)

Marius - Voce, Chitara
Emanuel - Chitara
Alina - Bass
Alex - Tobe

TANIN este o trupa vocal instrumentala de Melodic Death Metal cu pasaje depresive, Black si Old School Death Metal. Formatia TANIN s-a format in vara anului 2014 in orasul Bucuresti, Romania.
Marius si Emanuel au experimentat cateva elemente metal si inregistrari, intr-un studio improvizat si au decis ca acest proiect sa ia nastere si sa devina o trupa in toata regula.
Cum era de asteptat, pe data de 18 august 2014 a aparut si primul material!
Este vorba despre EP-ul "A New Journey"!
Dupa aparitia EP-ului, TANIN a pornit intr-un turneu national in cele mai importante orase din tara, motivul fiind lansarea celui de-al doilea album Desolate Ways al formatiei Kistvaen!

https://www.facebook.com/pages/TANIN/1452663138309827 
http://www.reverbnation.com/tanin 
https://www.youtube.com/channel/UC43nGNiTFEov7AsoWWRbmJQ 

SIN UNDER SKIN - Hard Rock/ Alternative Metal/ Heavy Metal (Craiova)

Orlando Berneanu - Rhythm guitar / Vocals
Alex Paraschiva (Nea Emil) - Bas guitar / backing vocals
Robert Retea - Lead guitar
Bogdan Tita - Drums

Sin Under Skin si-a inceput activitatea in primavara anului 2014, initial fiind compusa din trei membri (Berneanu Orlando, Retea Robert, Paraschiva Alex), iar dupa multe cautari in vara aceluiasi an ni se alatura Tita Bogdan (tobe), trupa definindu-si componenta, fiind gata de concerte.
Trupa a debutat pe scena festivalului South Underground Revolution la editia cu numarul 4.
Trupa are ca orientare muzicala o combinatie de stiluri, datorita faptului ca fiecare membru are influente diferite de la : Godsmack, Staind, Pantera, Slipknot, Lamb Of God etc

https://www.facebook.com/sinunderskin 



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top